Patient til Patient

Der er meget viden og erfaring at hente fra andre patienter. Vi har derfor samlet links nedenfor til nogle af de mest lærerige og tankevækkende patientudsagn og patientstrategier, vi er stødt på, og til relevante forummer for udveksling af tanker mellem patienter. Her har også sneget sig et par øjenåbnende patient spørgeundersøgelser ind.

Det er Patientforeningen Danmarks holdning, at man kun opnår et velfungerende sundhedssystem ved at indrage patienterne i udviklingsprocessen. De nedenstående links til kommentarer, reflektioner og menigsudvekslinger kan derved også ses som patientbidrag til et bedre sundhedssystem.

Sociale medier

De sociale medier er langt fra kun til opdateringer af familiebilleder og sommerferieoplevelser. For mange patienter er det en livline til et netværk af patienter, som de deler sygdom, symptomer, behandlingserfaringer, sorger og glæder med. Man finder således mange af patientforeningerne på facebook.

Du kan også finde Patientforeningen Danmarks medlemmer og venner i en lukket facebook-gruppe, hvor vi deler både overvejelser om patientpolitik og personlige oplevelser med behandlingssystemet.

Find os her

Læger og sygeplejerskes forståelse af patientindragelse

Mandagmorgen konkluderer på denne rapport fra 2014, der omhandler patientønsker og patientindflydelse i behandlingssystemet.

Mandagmorgens resumé Download rapporten

Marias Metode

Dette er en blog, som den norske læge og ME-patient Maria Gjerpe står bag. Hun skriver om samfunds- og sundhedspolitik, helse, innovation, forskning, det hun kalder mikropolitik, som hun mener også patienter kan bedrive. Hun har bidraget til flere bøger og har brugt den innovative metode “crowdsourcing” til at fundraise 3 mill. norske kr. på 90 dage til fordel for forskning inden for ME.

Marias Metode

Fra syk lege til vanskelig pasient

Psykiateren B. Haver beskriver, hvordan behandlingssystemet i stigende grad anså hans epileptiske anfald som psykosomatiske symptomer, idet de ikke kunne registrere dem med deres tekniske udstyr.

Læs artiklen

Kejserens nye kittel

Tankevækkende bog om nogle menneskers kritiske beretninger om deres møde med det danske sundhedsvæsen og ikke mindst med læger uden den rette menneskelige forståelse. Bogen er ikke ny, men desværre stadig aktuel. Lån den på biblioteket eller køb den i et antikvariat.

Find bogen

Mit liv som patient

På baggrund af 3 år som patient retter sygeplejerske Sonja Petersen i bogen “Mit liv som patient” en kvalificeret kritik af det sundhedssystem, hun selv er en del af. Læs en artiklen om hendes oplevelser.

Læs artiklen

Og så må du ikke stille spørgsmål

Uddrag af den norske journalist Per Egil Hegges bog om, hvordan han og hans famile oplevede det norske sundhedssystem, da hans kone blev stofskiftesyg.

Læs uddraget

Stofskiftesupport’s brevkasse

I Brevkassen på denne side finder man en række foruroligende personlige beretninger om de stedmoderlige behandlinger, som danske stofskiftepatienter udsættes for.

Brevkassen

Tag piskesmæld alvorligt

Sygeplejersken Hanne Holst Rasmussen har skrevet en bog og oprettet en hjemmeside med titlen “Tag piskesmæld alvorligt”. Her beskriver hun sine oplevelser som patient efter en piskesmældsskade og retter ikke mindst kritik mod den psykriatiseringsbølge, bl.a. i form af diagnosen funktionelle lidelser, der ruller hen over landet i disse år.

Tag piskesmæld alvorligt

Too much magazine

Et internetmagasin, hvor kompetente patienter deler deres erfaringer med en række oversete sygdomme og fortæller om deres strategier – fx i form af kostomlægning og kemifri hverdag – til at genvinde et godt helbred.

Too much magazine

Andre forslag?

Kender du til andre gode beretninger og ressourcer, hvor patienter deler eller drøfter generelle patienterfaringer, så fortæl os gerne om det på mail.

Kontakt os