Om foreningen

Patientforeningen Danmark arbejder for patienternes interesser. For højere patientsikkerhed, sikker diagnosticering, bedre behandlingskvalitet og forbedrede forhold for sygemeldte.

• Vi er patienternes stemme i medierne, over for myndigheder og politikere.
  • Vi kan fremlægge regnskaber, der dokumenterer uafhængighed af lægemiddelindustrien!
  • Der har aldrig været mere brug for uafhængige patientforeninger, end der er nu!

Patientforeningen Danmark:

• Varetager alle patienters/patientgruppers interesser
  • Er uafhængig af industrien
  • Deltager i debatter om sundhedsvæsenet
  • Deltager i debatter om brugen af lægemidler
  • Deltager i debatter om patienters rettigheder (og mangel på)
  • Deltager i debatter om sygemeldtes tiltagende dårlige forhold
  • Bidrager med patientrepræsentanter i Styrelsen for Patientsikkerhed
  • Bidrager med patientrepræsentanter i Tandklagenævnene
  • Varetager fora for erfaringsudveksling mellem patienter
  • Skaber rum for erfaringsudveksling vedrørende klage- og erstatningssager
  • Kritiserer brugen af funktionelle lidelser

Nyhedsmagasin

Foreningens digitale nyhedsmagasin udkommer 3 – 4 gange om året.

Gerne omkring marts, juni, september, december.

Aktiv dialog på Facebook

Foreningen har en aktiv og levende dialog med medlemmer og interesserede i en lukket gruppe.
Deltag i dialogen

Særlige patientgrupper

Patientforeningen Danmark har oprettet aktivgrupper for grupper af medlemmer, der er interesserede i at følge og måske arbejde for et særligt fokus område.

Foreningen har følgende patientgrupper:

• Gruppe for kritiske stofskiftepatienter
  • Gruppe for medicinskader
  • Gruppe for tandproblemer
  • Center for hormonforstyrrelser.

Kontakt os, hvis du/I har interesse i at være med i en af disse patientgrupper.

Mangler en patientgruppe?

Du kan også være med til at oprette en ny patientgruppe i Patientforeningen Danmark. Måske er I flere patienter, der deler interesse i et sundhedspørgsmål, som endnu ikke er dækket af en patientforening eller en sundhedsorganisation.

Det kan også kan også være relevant at oprette en patientgruppe under Patientforeningen Danmark, hvis I er flere, der lever med en af de sjældnere lidelser, som ikke har egen patientforening. Kontakt os, hvis du er interesseret i at drøfte mulighederne.

Samarbejde

Patientforeningen Danmark samarbejder gerne med andre aktører inden for patientsagen. Både omkring enkeltsager og i faste samarbejder med andre patientforeninger som Den Danske Hypothyreose Landsforening og Vaccinationsforum.

Via de sociale medier har vi desuden et bredt netværk i forskellige patientgrupper og miljøer.

Vi lægger vægt på, at vores samarbejdspartnere, ligesom vi selv, er uafhængige af lægemiddelindustrien.

• Anette Ulstrup, Formand
  • Peter Olsen, Næstformand, orlov