Aktuelt lige nu

Prisuddeling:  Årtiets modigste læge – 6. februar 2020

Patientforeningen Danmark er 6. februar, 2020, vært ved en prisuddeling:


Årtiets modigste læge, Professor Peter Gøtzsche. Han modtager i denne anledning 10.000 kr og en stor tak for det enestående arbejde, han har udført i patienternes interesse i løbet af 2010´erne. Peter Gøtzsche har i årevis modigt, vedholdende og dygtigt dokumenteret og synliggjort, at lægemidler har færre fordele – men flere bivirkninger, end vi erkender. Samme dag, 6. februar 2020, udkommer Peter Gøtzsches nye bog om vacciner: Vacciner, sandhed, løgn og kontroverser.

Samtidig bringer Patientforeningen Danmark en kronik, og andre praktiske informationer, som du kan læse ved at trykke på linket

Læs meget mere her


Anett Kromann Formand Foreningen StofskifteSupport

Vi bliver konsekvent frataget den medicin der hjælper os

Patienter med lavt stofskifte bliver konsekvent frataget den medicin som Lægemiddelstyrelsen godkender til den enkelte patient, der ikke har gavn af den konventionelle stofskiftemedicin.
Af Anett Kromann

Patienter der ikke har gavn af den konventionelle medicin, er i fare for at miste arbejdsevne, socialt samvær og medfølgende forringet livskvalitet – det koster vores samfund en masse penge på det sociale område.

Læs artiklen i Sunhedspolitisk Tidskrift


Af Anette Ulstrup – Formand Patientforeningen Danmark

Sundhedsdata på patienternes præmisser, tak! 

Det danske sundhedsvæsen står foran udvikling af personlig medicin, som skal målrette nye behandlinger specifikt til den enkelte patient. Genteknologi er en del af dette projekt, og 1. juli i år gik Nationalt Genom Center i drift. Der skal udvikles en ny vidensbank og en ny industri, som skal være basis for undersøgelses- og behandlingsmetoder. Det kræver en ny forståelse af næsten alle sygdomme: De næste år skal gendata integrere med andre sundhedsdata for bedre at kunne forudsige sygdomsforløb og behandlingsresultater.

Læs artiklen i Sunhedspolitisk Tidskrift


ECT-skader – et vigtigt dokument!

Af Anette Ulstrup

Pernille Frandsen: Et anker af flamingo:

Det, vi glemmer, gemmer vi i hjertet. Forlaget Mellemgaard, 234 sider, udkommer 20. maj 2019.

Det er bitre erfaringer, Pernille har med sig i rygsækken. Men Pernille er ikke bitter, hun er et positivt menneske, det er en dejlig bog, Pernille har skrevet. Bogen handler om Pernilles erfaring med senfølger efter overgreb, retraumatisering, angst, depression, elektrochok og den hjerneskade, som hun fik af den behandling, der egentlig skulle have hjulpet hende. Bogen er vedkommende for alle, og det er den, fordi den ikke bare handler om elektrochok, den handler om den fornægtelse, som stort set alle patienter møder i sundhedsvæsenet, når de har fået skader af behandling, uanset om det drejer sig om elektrochok, medicin eller hvilken som helst behandling.


 

Mange læger og professorer udtrykker deres støtte til Peter Gøtzsche 
Patientforeningen Danmark bakker også Peter Gøtzsche op. Der er brug for læger som Peter Gøtzsche 
We ask you to reconsider this possible dismissal due to the great benefits taxpayers, patients and health-care professionals reap from his work aimed at studying the efficacy and safety of medical treatments. We also fear that the dismissal of Dr. Gøtzsche from the Rigshospitalet could harm the international reputation of Danish medical research and could seriously weaken Denmark´s traditional support for open scientific debate……..
Læs resten af brevet her     Underskriftindsamling


Støt Patientforeningen Danmarks arbejde – og bliv medlem
Vi modtager ikke offentligt tilskud og er derfor taknemmelige for støtte, bl.a. fra vores medlemmer og sponsorer. For selvom foreningen er baseret på frivilligt arbejde, har vi udgifter – samt ambitioner om nye tiltag som koster. Patientforeningen Danmark er ikke støttet med offentlige midler, eller af lægemiddel industrien. vi er afhænge af din støtte.

Som medlem modtager du vores digitale medlemsblad 3 – 4 gange årligt. Du er desuden med til at støtte vores arbejde for alle patienters interesser.

Meld dig ind her OBS: Det er ikke en indmeldelse i Sygeforsikring Danmark