Aktuelt lige nu


Af Anette Ulstrup – Formand Patientforeningen Danmark

Sundhedsdata på patienternes præmisser, tak!

Det danske sundhedsvæsen står foran udvikling af personlig medicin, som skal målrette nye behandlinger specifikt til den enkelte patient. Genteknologi er en del af dette projekt, og 1. juli i år gik Nationalt Genom Center i drift. Der skal udvikles en ny vidensbank og en ny industri, som skal være basis for undersøgelses- og behandlingsmetoder. Det kræver en ny forståelse af næsten alle sygdomme: De næste år skal gendata integrere med andre sundhedsdata for bedre at kunne forudsige sygdomsforløb og behandlingsresultater.

Læs artiklen i Sunhedspolitisk Tidskrift


ECT-skader – et vigtigt dokument!

Af Anette Ulstrup

Pernille Frandsen: Et anker af flamingo:

Det, vi glemmer, gemmer vi i hjertet. Forlaget Mellemgaard, 234 sider, udkommer 20. maj 2019.

Det er bitre erfaringer, Pernille har med sig i rygsækken. Men Pernille er ikke bitter, hun er et positivt menneske, det er en dejlig bog, Pernille har skrevet. Bogen handler om Pernilles erfaring med senfølger efter overgreb, retraumatisering, angst, depression, elektrochok og den hjerneskade, som hun fik af den behandling, der egentlig skulle have hjulpet hende. Bogen er vedkommende for alle, og det er den, fordi den ikke bare handler om elektrochok, den handler om den fornægtelse, som stort set alle patienter møder i sundhedsvæsenet, når de har fået skader af behandling, uanset om det drejer sig om elektrochok, medicin eller hvilken som helst behandling.


Relevant at politikerne blander sig

Stor tak til Liselott Blixt og de andre politikere, som lytter til patienterne. Tak til politikerne, som erkender, at der mangler sikker viden om de tiltagende sundhedsproblemer i Danmark.

Sundhedsvæsenet bør tage initiativ til ændringer, nye undersøgelser, nye behandlinger, ny forskning til de mange syge danskere. Lægerne burde gå forrest her.

 

Læs det åbne brev her


Ditte Møller er en del af en “ny” tendens – som har stået på i årevis

Det er en smule bemærkelsesværdigt at der aldrig bliver nævnt at Sundhedsstyrelsen/Lægemiddelstyrelsen giver tilladelse til at patienter må medicineres med Thyroid – taler Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing mod sin egen styrelse?

 

Danskere stoler i stigende grad ikke på lægers faglige vurderinger, når de er syge. Det er politikernes skyld, advarer formanden for Lægeforeningen.

»Jeg vil hellere leve et kortere liv, der er godt, end at leve et langt liv, jeg ikke kan holde ud,« siger 47-årige Ditte Møller.

 

Læs  artiklen her 

 


Mange læger og professorer udtrykker deres støtte til Peter Gøtzsche 
Patientforeningen Danmark bakker også Peter Gøtzsche op. Der er brug for læger som Peter Gøtzsche 
We ask you to reconsider this possible dismissal due to the great benefits taxpayers, patients and health-care professionals reap from his work aimed at studying the efficacy and safety of medical treatments. We also fear that the dismissal of Dr. Gøtzsche from the Rigshospitalet could harm the international reputation of Danish medical research and could seriously weaken Denmark´s traditional support for open scientific debate……..
Læs resten af brevet her     Underskriftindsamling


Støt Patientforeningen Danmarks arbejde – og bliv medlem
Vi modtager ikke offentligt tilskud og er derfor taknemmelige for støtte, bl.a. fra vores medlemmer og sponsorer. For selvom foreningen er baseret på frivilligt arbejde, har vi udgifter – samt ambitioner om nye tiltag som koster. Patientforeningen Danmark er ikke støttet med offentlige midler, eller af lægemiddel industrien. vi er afhænge af din støtte.

Som medlem modtager du vores digitale medlemsblad 3 – 4 gange årligt. Du er desuden med til at støtte vores arbejde for alle patienters interesser.

Meld dig ind her OBS: Det er ikke en indmeldelse i Sygeforsikring Danmark